Gameplay i League of Legends

Health, Mana, Energy & abilities

Nederst midt på skærmen har du et panel, hvor du øverst kan se dine standard abilities efterfulgt af dine selvvalgte summoner spells.

Under dine abilities er der to barer - en grøn og en der enten er blå eller gul. Den grønne bar er din healthbar og den blå bar er din ressourcebar. Ressourcebaren varierer alt efter hvilken champion du spiller. Nogle champions bruger mana, andre energy, mens andre slet ikke har brug for mana/energy ressourcer - de kan bruge deres abilities så snart de har haft cooldown. Du kan se hvordan panelet ser ud herunder:

Kontrolpanelet i League of Legends

Items

Til højre for dine abilities er der syv kasser. Én af kasserne er til wards, mens de resterende seks er til items. Du kan altid rykke rundt på dine items, hvilket kan være idéelt, hvis du køber items, som har en unique active skill. Hvis dit item har en en unique active skill, betyder det, at der er tale om en skill, som kan aktiveres. Hver boks har et nummer (1-7) og du skal trykke på det nummer, som det pågældende item er placeret i for at aktivere dens unique active skill. Det samme gælder, når du vil drikke en potion/elixir.

Trinkets

På tast 4 har du din trinket. Din trinket varierer alt efter, hvad du har købt. Der findes tre forskellige trinkets. Du kan skifte din trinket igennem hele spillet, og det gør du alt efter, hvad dit hold har brug for.

  • Ward
  • Oracle
  • Farsight
Illustration af en ward i League of Legends

Ward

Ward trinket fungerer således, at du kan placere den et sted på mappet. Når du har gjort det, vil warden fungere som en usynlig lygte, som lyser stedet op i 90-180 sekunder (baseret på dit level). Warden kan bruges taktisk ved fx at undgå et eventuelt gank fra jungleren. En ward har tre liv, og man kan maksimalt skade den én ad gangen.

Oracle

Oracle trinket fungerer således, at hvis du ved, hvor modstanderen har placeret en ward (eller andre usynlige ting), så kan oraclen give dig midlertidigt syn, og du kan herefter ødelægge warden.

Farsight

Farsight trinket fungere således, at det også er en ward. Denne ward lyser et sted op men til forskel for ward trinket, så kan denne bruges på en afstand, som hedder 4000 units. Denne ward har også kun ét liv men samtidig ubegrænset tid. Det betyder, at man skal ødelægge den, før den forsvinder.

Stats

I venstre side af panelet kan du se forskellige stats på din champion.

Attack Damage

Øverst til venstre kan du se hvor meget attack damage du yder, hvilket er relevant hvis du har valgt en champion som fokuserer på attack damage.

Ability Power

Øverst til højre kan du se hvor meget ability power din champion yder. Dette er relevant for champions, som er bygget op omkring ability power.

Armor

Lige under feltet “attack damage” kan du se, hvor meget du har i armor. Dette er primært relevant for tanks, eller hvis du møder et hold, der har mange AD (attack damage) champions.

Magic Resist

Til højre for armor kan du se, hvor meget du har i magic resist. Jo mere du har i magic resist, jo mindre modtagelig vil du være over for damage forårsaget af ability power.

Attack Speed

Under feltet “armor” kan du se, hvor meget attack speed din champion har. Attack speed er især vigtigt, når du spiller en champion, som skader AD.

Cooldown Reduction

Nederst til venstre finder du Critical strike ikonet. Dette indikerer, hvor stor chance der er for, at du yder critical damage. Critical damage skader 200% af din normale skade. Eksempel: Hvis du skader 100 på et auto attack, så er din critical damage på det auto attack 200.

Movement Speed

Nederst til højre kan du se din Movement speed - altså hvor hurtigt din champion bevæger sig rundt på mappet. Du øger primært din movement speed ved at købe boots. Du kan købe så mange boots du vil, men da movement speeden på sko er unique, så giver det kun mening at købe ét par.

Sådan forbedrer du dine stats

Dine stats vil stige i takt med, at du stiger level. Du styrker ligeledes dine stats ved at købe items, som giver points i de forskellige. Derfor er det vigtigt at vide fra start, hvilke stats du primært vil gå op i.

Hvis du mener, vi mangler noget, er du velkommen til at kontakte os på info@rawgaming.dk