Lær om Gameplayet i Fortnite

Hvis du er helt ny til Fortnite, så giver vi dig her et indblik i de mest relevante emner om gameplayet, inden du for alvor går i gang.

Introduktion

For at forstå Fortnite, må man først forstå genren. ”Battle Royale” er en genre, der for tiden er ekstremt populær, og Fortnite er et af de nyere skud på stammen.

Epic Games – udviklerne bag spillet – har forsøgt at revidere genren, og de har på den måde skabt et spil, der adskiller sig betydeligt fra inspirationskilderne Arma 3, H1Z1, PUBG, m.fl. Hvor andre Battle Royales minder meget om hinanden i struktur, har Epic Games valgt at smide et ekstra element ind i deres version, som de præsenterede med sætningen ”The Battle is Building”.

Man kan nemlig bygge i Fortnite, og derfor kan man ikke på samme måde blive fanget på en åben mark, som man kan i de andre, tidligere Battle Royale-spil. Derudover er våbnene mindre præcise i Fortnite end i andre spil, fordi det netop skal være vigtigt at bygge. Se mere om dette i ”Building”.


Battle Royale

I et Battle Royale-spil gælder det om at være sidste mand (eller hold), der er i live.

Det er derfor spillerens primære opgave at overleve, men man kan ikke slippe helt for at skulle kæmpe og slå andre spillere (eller hold) ud undervejs.

For at vinde, kan en spiller benytte sig af flere forskellige strategier. Disse strategier afhænger i høj grad af, om man vil gå efter at få mange kills, eller om det vigtigste er at sikre sig den eftertragtede ”Victory Royale”.

Hver match foregår på det samme map: En ø, hvor der er forskellige byer, øde områder og diverse POIs (Points of Interest). Med tiden vil du finde ud af, hvilke steder du bedst kan lide at lande, men hvis du vil have et forspring, kan du med fordel læse vores afsnit ”Drop Points”, der handler om netop det.

Fortnite byder på et stort arsenal af våben, udstyr og consumables, der vil blive gennemgået mere detaljeret i afsnittet ”Items”.

Det vigtigste at vide til en start her er, at våbnene spænder fra Double-Barrel Shotgun, der er dødelig på ekstremt close range - til den nye Heavy Sniper, der reloader langsomt, men som laver enormt meget damage på bygninger og kan nedlægge enhver fjende, hvis man rammer godt.

Der er altså noget til enhver smag og play style, men se som sagt vores detaljerede gennemgang af hver våbenkategori, så du ved, hvilke våben du skal tage op, og hvilke, du skal undgå.

faa-fordele-med-fortnite-battlepass

Kort om game modes

Er du en lone wolf? Spiller du bedst med en ven i duos? Eller vil du og tre venner samle jer i et squad og talstærkt møde jeres fjender?

Fortnite byder på mange game modes, som alle ændrer rammerne og præmisserne for selve gameplay. I vores afsnit ”Game Modes” kan du læse mere om disse tre variationer – såvel som om de sjovere ’Limited Time Modes’, der på skift er i spillet, hvor alt somme tider bliver vendt på hovedet.


Free to Play eller Battle Pass

Spillet er gratis, men hvis du leder efter et sted at bruge nogle penge, kan du med fordel købe ”Battle Pass”, hvor du med tiden – ved at spille spillet og klare challenges – kan unlocke cosmetics, så du kan personliggøre din karakter. Se mere om dette i vores afsnit med samme navn – ”Levels og cosmetics”.

faa-fordele-med-fortnite-battlepass

Hvis du mener, vi mangler noget, er du velkommen til at kontakte os på info@rawgaming.dk.