Lær om at bygge i Fortnite

En essentiel del af Fortnite, er at du kan bygge. Mestrer du denne del af spillet, så er du godt stillet, når du møder dine modstandere i Battle Royale. Her får du en et indblik i, hvad du skal vide om at bygge.

Building

Et kendetegn ved Fortnite er, at man kan bygge. Før vi snakker om dette element skal det kort nævnes, hvad ”bloom” er. Bloom er en betegnelse for, at der er noget variation i, hvordan skuddene kommer afsted fra dit våben. Man har ikke samme præcision som i PUBG, og man kan ikke lære recoil patterns som i CS:GO.

Hvis du sidder ned, sigter direkte på en fjende med din Assault Rifle (også kaldet AR) og holder musen nede, vil du kun ramme med få af dine skud. Derfor skal man bygge. Læs her, hvordan du kommer i gang – og bliver bedre.

fort-bygget-i-fortnite

Materials

For at bygge, skal du først samle nogle materials (også kaldet ’mats’). Hvert game starter man uden noget som helst, og du skal derfor bruge dit harvesting tool for at få mats.

Alt på map’et kan ødelægges. Slå på træer, buske, paller, m.fl. for at få wood, slå på sten, murstenshuse, fliser m.fl. for at få brick, og slå på biler, vejskilte, containere m.fl. for at få metal. Du kan max bære 999 af hver slags, så det kan betale sig at samle noget sten og metal, selvom det er en mere langsommelig proces end at ødelægge alle de træer, man møder.

Der er selvfølgelig en forskel på, om du bygger med træ, sten eller metal. Når du placerer et stykke af en bygning, har det kun en lille smule liv. Med tiden når det så op på at have den maksimale antal HP for det givne materiale. Enhver spiller må selv finde en balance i, om de vil bruge lang tid på at samle de bedre mats, så de står stærkt, eller om de vil nøjes med træ og deltage i kampen hurtigt.

mursten-i-fortnite

Building Pieces

Der er fire forskellige slags ”building pieces”, man kan placere. Alle disse kan efterfølgende redigeres, så man fx kan lave en dør i en væg, lave en væg mindre, så man kan bruge den som cover, mens man skyder over, mm. Vi vil ikke gennemgå alle de mulige sammensætninger her, da der er ekstremt mange. Leg lidt med det, og så fanger du det hurtigt.

Man har, som tidligere nævnt, fire basale typer bygninger. Disse er væg, gulv, trappe og en pyramide, der kan fungere som loft. For at komme i gang, kan man nøjes med væg og trappe. Som udgangspunkt skal man trykke på Q for at skifte til building, men vi anbefaler på det kraftigste, at man laver specifikke key binds til hver af de fire bygningstyper, så du hurtigt kan skifte mellem dem.

For at blive god til at bygge, skal du rushe en masse og lande i populære områder. Læs mere i afsnittet ”Gode Drop Points”. Det vigtigste at lære i starten er at placere en væg. Når du bliver skudt på, skal du så hurtigt som muligt placere en væg i retning af skuddene, så du ikke tager mere skade. Byg herefter fire vægge rundt om dig med en trappe i midten, som du kan stå på og tage fighten over. Dette betegnes som en ”one-by-one”. Så er du på vej.

et-af-de-fire-materials-i-fortnite

Hvis du mener, vi mangler noget, er du velkommen til at kontakte os på info@rawgaming.dk.